NL SINGLE


08 OKTOBER 2014
CATEGORIE: NEDERLANDSTALIG TAGS: POP, BALLAD, SINGLE

BARTS EERSTE NL SINGLE: HONDERDDUIZEND REDENEN!

Na een inspirerende ontmoeting met liedjeschrijver Bram Koning, een autoriteit op het gebied van Nederlandstalig repertoire, ontstond het idee bij voormalig The Voice-finalist Bart Brandjes om een origineel Nederlandstalig lied op te nemen met topmusici uit de jazz- en popwereld. Hij gaf Bram de opdracht om het te schrijven en goede vriend pianist Coen Molenaar (bekend van zijn samenwerking met Jan Akkerman) mocht de band samenstellen. Een bijzondere rol is weggelegd voor de Engelse topsaxofonist Nigel Hitchcock die Konings gevoelige ballade opluistert met een prachtige solo op sopraansaxofoon.

De single wordt ondersteund door een sfeervolle videoclip (waar het nummer in zijn geheel te beluisteren is), welke tot stand is gekomen dankzij een initiatief van Ronald van Berghe van All-Round Artiestenbureau (die Bart vertegenwoordigt) en cameraman / regisseur Fred Baaren. De clip is gefilmd in het Rembrandtpark in Amsterdam en Bed & Breakfast Villa Artemitiae in Haarlem. Sponsor Bough Bikes, makers van de unieke houten fiets die alle hoofden op straat in bewondering doet omdraaien, heeft de kosten van de productie voor haar rekening genomen.

Verkrijgbaar via iTunes.

MEDEWERKENDEN

Bram Koning – componist, tekstschrijver; Fred Baaren – productie, regie; Mark Snijders – acteur; Carolien ter Linden – actrice; Bough Bikes – sponsoring; Bart Brandjes – zang; Coen Molenaar – toetsen, arrangement; Marcel Fisser – gitaar; Dave Breidenbach – basgitaar; Marijn van den Berg – drums; Nigel Hitchcock - sopraansax.